Onze garanties

Garantie-botanic+.png__PID:8dca6084-61e4-4b25-bd29-6b1a98929779

De Botanic +

Naast de wettelijke conformiteitsgarantie biedt Bakker u een extra 30 dagen gratis garantie. In de bijna 75 jaar sinds wij Europa's grootste online tuincentrum zijn geworden, heeft Bakker veel zorg besteed aan het selecteren van 100% kwaliteit planten door ervoor te zorgen dat ze met de grootste zorg en respect voor hun groeicyclus worden gekweekt. Deze omstandigheden zijn essentieel voor gezonde, krachtige planten en de ontwikkeling van hun wortelstelsel. Het is niet onze taak om u "bloemistenplanten" te sturen, maar planten die perfect klaar zijn om in uw tuin te groeien. Onze planten worden in gezonde staat verzonden en onze zaden hebben een optimale kiemkracht. Elke plant wordt beschermdend verpakt voor transport.

Elke plant wordt zorgvuldig gecontroleerd en zorgvuldig verpakt. Deze gratis garantie geldt voor u gedurende 30 dagen na ontvangst van uw bestelling.

Wat moet ik doen als ik niet zeker ben over de gezondheid van mijn product ?

 • Neem na verkoop contact op net onze klantenservice via het volgende e-mailadres: karel@bakker.com, met een foto van de plant. Wij zullen u graag een gepersonaliseerde oplossing aanbieden.

Wat gebeurt er als ik vaststel dat mijn product in slechte gezondheid verkeert ?

 • Bakker zal uw klacht onderzoeken.
 • Wij zullen u zeker om meer details vragen over de omstandigheden waaronder de plant is gekweekt en u uitnodigen om een foto van de plant bij uw klacht te voegen. Voor alle andere benodigde informatie kunt u contact met ons opnemen onder "contact".
 • Als het product niet conform is, wordt het terugbetaald in uw potje. Dit potje is in de vorm van een creditnota en bedraagt het bedrag van het product. De vervanging wordt uitgevoerd (zonder extra kosten van uw kant) op voorwaarde dat het juiste product in voorraad is.

Hoe wordt geruild ?

De vervangende plant wordt op onze kosten naar u opgestuurd volgens de vegetatiecyclus.

In geval van onenigheid met de claim :

Bij Bakker is het niet gebruikelijk om een omruiling of terugbetaling uit de pot aan een klant te weigeren, maar wij sluiten niet uit dat bepaalde claims ongegrond of ongeoorloofd zijn door klanten die misbruik maken van de claim.

Bakker zorgt ervoor dat de planten worden geselecteerd en verzonden :

 • Met 100% kwaliteit
 • Met de grootste zorg geteeld
 • Met een gerespecteerde vegetatiecyclus
 • Met een zorgvuldige controle op de gezondheid van de planten
 • Met zaden die een optimale kiemkracht hebben
 • Een ecologisch verantwoorde aanpak bevorderen, met het MPS-, RHP- of Plante Bleue-label.
 • Van de biologische sector

De Botanische Garantie

Zorg ervoor dat je tuin er sensationeel uitziet met de Groene tuin garantie Ben je nieuw in tuinieren? Dan is deze garantie echt iets voor jou!

De natuur kan onvoorspelbaar zijn en tuinieren vereist een zekere knowhow: weten hoe je planten moet planten, water geven, beschermen, snoeien en verzorgen. Onze producten kunnen perfect gezond zijn en toch kan een plant zich om verschillende redenen niet goed ontwikkelen. De groene tuin garantie van Bakker beschermt tegen onaangename verrassingen tijdens de herstelperiode van je planten, d.w.z. de periode waarin ze terug beginnen te groeien in je tuin, en uiterlijk binnen 6 maanden na levering van je bestelling. Voor slechts €3,90 dekt deze verzekering elke plant (met uitzondering van leveringen door externe verkopers) in je bestelling, ongeacht de waarde. De garantie kan maar één keer per product worden gebruikt.

NL-Garantie-botanique.png__PID:608461e4-5b25-4d29-ab1a-9892977972e3

Wat moet ik doen als ik niet zeker ben over de gezondheid van mijn product?

 • Raadpleeg onze blog, die is ontworpen om je alle informatie te geven die je nodig hebt over het kweken en verzorgen van je plant.
 • Download onze GROWW-app waarmee je de voortgang van je plant kunt volgen en het beste advies krijgt over de verzorging ervan.
 • Neem contact op met onze klantenservice door hier te klikken en een foto van je plant bij te voegen. We bieden je graag een persoonlijke oplossing.

Wat gebeurt er als ik merk dat mijn product in slechte gezondheid verkeert?

Als je plant helaas niet is hersteld en je hebt de groene tuin garantie gekocht, dan leveren wij een nieuw artikel en zonder dat je het origineel bestelde artikel terug hoeft te sturen. Wij vertrouwen op onze klanten en in de meeste gevallen wordt een plant zonder problemen vervangen.

Als het product niet conform is, zal het worden terugbetaald op uw Bakker account in de vorm van een shoptegoed ter waarde van het product. Een vervanging wordt uitgevoerd (zonder extra kosten voor u) mits het juiste product op voorraad is.

Voor overige informatie kunt u contact met ons opnemen onder Contact.

Hoe wordt een plant omgeruild?

De vervangende plant wordt op onze kosten naar je opgestuurd volgens de vegetatiecyclus.


De tevredenheidsgarantieGroene tuin garantie
TariefGratis3,90€
Duur30 dagen6 maanden
Gratis retourzending✔️✔️
Garantie van toepassing op alle Bakker producten (met uitzondering van rechtstreeks door kwekers geleverde producten)✔️✔️
Ruilen en terugbetaling✔️✔️
Beweringen zonder bewijs✔️
Garantie geldig voor meer dan 30 dagen✔️

Tijdens het transport worden de planten :

 • Beschermd door gerecycleerde en recycleerbare verpakkingen
 • Verzonden in een recycleerbare kartonnen verpakking die
  speciaal is ontworpen zodat de plant kan ademen en de grond vochtig blijft
 • Beschermd door gebruik van een specifiek, recycleerbaar papier om te voorkomen
  dat de planten tijdens het vervoer verschuiven
 • De bollen worden verpakt in plastic zakken van biologische oorsprong

WETTELIJKE GARANTIE VAN CONFORMITEIT

Alle producten die op onze website te koop worden aangeboden genieten de wettelijke conformiteitsgarantie voorzien in de artikelen L217-4 en volgende van het Consumentenwetboek en de garantie tegen verborgen gebreken voorzien in de artikelen 1641 en volgende van het Burgerlijk Wetboek.

Une belle plante verte

Voor de wettelijke conformiteitsgarantie beschikt de consument over een termijn van twee jaar vanaf de levering van het product om op te treden en hetzij de herstelling, hetzij de vervanging van het product te vragen, met inachtneming van de kostenvoorwaarden voorzien in artikel L 217-9 van het Wetboek van Consumentenrecht. De consument is vrijgesteld van het bewijs van het gebrek aan overeenstemming van het product gedurende een periode van 24 maanden na de levering van het product, behalve voor tweedehandsgoederen (6 maanden). Voor elk verzoek om terugbetaling, stuur ons een schriftelijk verzoek vergezeld van foto('s) om te valideren dat het inderdaad gaat om een defect dat verband houdt met het artikel of de bestelling en niet met de beplanting of andere inherente zorg. De kosten voor het terugzenden van de goederen zijn voor uw rekening, onder dezelfde voorwaarden als die vermeld in artikel 4.2 van deze algemene verkoopvoorwaarden. De consument kan besluiten de garantie tegen verborgen gebreken van het verkochte in de zin van artikel 1641 van het Burgerlijk Wetboek toe te passen en dat hij in dat geval kan kiezen tussen de ontbinding van de verkoop of een vermindering van de verkoopprijs overeenkomstig artikel 1644 van het Burgerlijk Wetboek.

Meer lezen