Duurzaamheid

Planten zijn nodig om onze wereld te vergroenen. Vrolijk dus je vensterbanken op en ont-tegel je tuin! Elke plant helpt. Daarom zetten wij ons elke dag in voor groen waar jij én de natuur blij van worden. We zitten vol ambitieuze plannen en hebben al een hoop groene stappen gezet. Maar we zijn er nog niet. Join onze groene reis! 

Onze groene verpakkingen

We hebben al onze verzenddozen vernieuwd. Elke doos is gemaakt van gerecycled FSC-karton en we gebruiken water-based inkt om de dozen te bedrukken. Ook gebruiken we inpakpapier in plaats plastic, en worden alle planten nu in een perfect passende verpakking bij jou thuisbezorgd. Zo hoeven we minder pakken te versturen en komen de planten helemaal happy bij jou thuis aan.

 

Sinds 2021 zijn we voor 95% plasticvrij! En daar zijn we erg trots op. Bij het vervoeren van onze meest kwetsbare planten, gebruiken we nog gerecycled plastic. Onze ambitie is om net zo groen als onze planten te zijn. Daarom willen we in 2025 helemaal geen plastic meer gebruiken. 

Onze groene initiatieven

Elke plant die de groenbak ingaat, raakt ons groene hart. Dit moet toch anders kunnen? Dat klopt! Om verspilling tegen te gaan hebben we de Verspil-me-nietjes in het leven geroepen. In deze box vind je plantjes die niet meer in topconditie zijn, maar te goed zijn om weg te gooien. Met dit initiatief redden we duizenden planten.

Grootste biologische aanbod

Bakker.com heeft het grootste assortiment biologisch gekweekte tuinplanten, zaden, bollen en knollen van de beste kwekers uit Nederland. Door voor biologisch te kiezen houd je een gezonde bodem, maak je insecten blij en draag jij ook je steentje bij aan biodiversiteit.

Onze groene partners

Al 85% van onze kwekers hebben een Skal-keurmerk, MPS-ABC certificering of GAP-milieucertificaat. Dit houdt in dat zij bijdragen aan een duurzame teelt en continu bezig zijn om oplossingen te vinden om C02-uitstoot te verminderen. Ons doel is om in 2024 alleen nog maar met kwekers te werken die in het bezit zijn van deze certificaten.  

Nederlandse kwekers

Om onze footprint zo klein mogelijk te houden, werken we alleen samen met Nederlandse kwekers. Dus als jij een plant bij ons bestelt, wordt ‘ie dezelfde dag nog bij de kweker opgehaald, bij ons in het magazijn duurzaam verpakt en direct verzonden. Verser kan niet!

Potten van 100% gerecycled plastic

Als we zo ons best doen om minder plastic te gebruiken, gaan we natuurlijk geen plastic potten verkopen! Behalve die van Elho natuurlijk, want die zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Elho is een echte voorloper op het gebied van duurzaamheid en maken de mooiste designpotten voor binnen en buiten.