Hydroponie

Hydroponie, de grootste, groene interieurtrend van dit moment

Kamerplanten op water, ook wel hydroponie genoemd, is dé grote kamerplanten trend van dit moment! Ben je een groenliefhebber, dan mag een mooie hydroponie plant eigenlijk niet ontbreken in jouw huiskamer. Wanneer je een plant op water zet, kun je namelijk meegenieten met de groei van jouw kamerplant omdat je precies ziet hoe de wortels zich ontwikkelen. En welke groenliefhebber wil dit nu niet?

Je kunt een kamerplant zelf op water zetten. Denk bijvoorbeeld aan de Monstera, de pannenkoekplant of de Clusia. Maar je kunt ze ook heel gemakkelijk kant-en-klaar met vaas bestellen. Hydroponie planten zijn niet alleen hip, maar ook nog eens heel gemakkelijk te verzorgen. Je hoeft ze veel minder water te geven dan normaal. Dat regelen ze namelijk helemaal zelf. Op deze pagina nemen we je mee in de wondere wereld van hydroponie...

POPULAIR BIJ ONS

Vaak besteld door onze klanten in België

Sold out

In de spotlight

Hydroponie planten zijn niet alleen leuk voor overdag, ook ‘s avonds kun je ervan genieten. Sommige vazen zijn namelijk voorzien van lichtjes. Zo kun je de wortels ook goed zien wanneer het donker is en komen de plantjes ‘s avonds echt tot leven. Zo creëer je direct veel gezelligheid in huis.

Een mooie plant op water mét lichtjes is ook een feest om cadeau te geven!

Voordelen hydroponie

 • Water-geef-stress is verleden tijd: je hoeft hydroponie planten nauwelijks water te geven. Erg gemakkelijk voor als je nog wel eens vergeet om de planten water te geven.
 • Je hebt geen groene vingers nodig; te veel of juist te weinig water geven is verleden tijd.
 • Je hebt geen plantenoppas nodig als je met vakantie gaat.
 • Rouwvliegjes zijn verleden tijd; deze vliegjes leggen hun eitjes in de aarde. En laat de aarde nu nét ontbreken bij hydroponie planten!
 • Minder kans op schimmels en ziektes. Een schimmel of een bacterie start namelijk ook in de aarde.
 • Last but not least: je kunt niet alleen genieten van de mooie groene bladeren maar ook van de ontwikkeling van de wortels. En dat is nu net wat elke plantenliefhebber wil zien, toch?

Met zorg ingepakt en bij jou thuisbezorgd

Een mooie hydroponie plant inclusief vaas veilig bij jou thuisbezorgd? Daar draaien wij onze hand niet voor om. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw planten veilig bij jou aankomen, zodat jij er direct van kunt genieten. Het enige wat jij hoeft te doen is de doos uit te pakken de vaas schoon te maken en te vullen met water. Benieuwd hoe onze hydroponie planten ingepakt worden? Bekijk de video.

Verzorgen? Dat is zó gedaan

 • Maak de vaas schoon na het uitpakken.
 • Vul de vaas het liefst met bronwater, hier zitten mineralen in die jouw plant nodig heeft.
 • Geef één keer per maand een paar druppels plantenvoeding.
 • Zorg ervoor dat de bladeren niet in het water komen te hangen.
 • Ververs eens in de drie weken het water, of eerder als er groene algen ontstaan.
 • Maak de vaas af en toe schoon, bijvoorbeeld als je kalkaanslag op de vaas ziet.

ANTHURIUM OP WATER

Planten op water zijn een trend van de laatste jaren en worden steeds populairder. Ze zijn een echte eyecatcher voor in de woonkamer. Het is weer eens wat anders dan een normale plant in pot op de vensterbank.

EEN FEEST IN HUIS MET DE NIEUWSTE TREND: HYDROPONIE

Hydroponie, een vorm van hydrocultuur, is dé grote kamerplantentrend van dit moment! Het zijn toffe kamerplanten die met hun wortels in het water staan.