7x creatief met droogbloemen

7x creatief met droogbloemen

Groen Interieurtrends |

In deze blog praten we je bij over een wel hele kleurrijke interieur trend: droogbloemen. Met deze bloemen maak je jouw huiskamer direct een stuk sfeervoller. Je kunt droogbloemen gemakkelijk als boeket bestellen om er vervolgens zelf creatief mee aan de slag te gaan. Maar, je kunt ook zelf je eigen droogboeket maken. Helaas zijn niet alle planten en bloemen geschikt hiervoor. We hebben voor je uitgezocht welke bloemen en planten hier geschikt voor zijn. Ook helpen we je een handje en leggen we je uit wat de beste manieren zijn om bloemen te drogen.

De voordelen van droogbloemen

Droogbloemen zijn niet alleen hartstikke hip. Er zijn nog meer voordelen. Droogbloemen gaan lang mee, soms jaren. Niet alleen maakt dit de droogbloem een goedkoop alternatief voor verse bloemen, het is ook nog eens heel erg duurzaam. Bij onze leverancier wordt zelfs het hele droogproces gerealiseerd met industriële restwarmte.

Een andere handige bijkomstigheid: voor droogbloemen heb je geen groene vingers nodig. Je hebt er echt geen omkijken naar. Droogbloemen zijn ook nog eens erg leuk om creatief mee aan de slag te gaan. Je kunt ze natuurlijk mooi in een vaas zetten, maar je kunt er veel meer mee doen. Wij hebben onze favoriete creaties voor je op een rij gezet en hopen dat hierna jouw vingers gaan jeuken om iets moois te maken met droogbloemen.


1 - Bloemenkrans

Met droogbloemen kun je erg gemakkelijk je eigen bloemenkrans maken. Het enige wat je nodig hebt, is een ijzeren ring, of ijzerdraad. De droogbloemen bevestig je met wikkeldraad aan de ring en klaar ben je.

 

2 - Dromenvanger

De ijzeren ring kun je ook gebruiken om een dromenvanger van droogbloemen mee te maken. Laat de droogbloemen speels naar beneden hangen voor een echt ‘dromenvanger-effect’.


3 - Fotolijstje

Droogbloemen staan ook prachtig in een fotolijstje. Hiervoor moet je verse bloemen natuurlijk wel eerst droog en plat maken, bijvoorbeeld tussen een boek met wat keukenpapier. Het duurt ongeveer drie weken voordat de bloemen klaar zijn om in het fotolijstje te stoppen. Een mooie kant en klare droogbloem gebruiken kan natuurlijk ook!


 

4 - Fles of parfumflesje

Stop je droogbloemen in een mooie glazen fles. Helemaal leuk om een aantal flessen bij elkaar te zetten. Het kan allemaal. Houd je het liever klein? Gebruik dan een oud parfumflesje.


5 - Kleine potjes of vaasjes bij elkaar

Ook leuk: droogbloemen in kleine potjes bij elkaar voor bijvoorbeeld in de keuken. Pak een paar mooie weckpotten en vul deze met jouw lievelingsbloemen. Of ga juist voor een heleboel kleine vaasjes bij elkaar en zet deze op een mooi plekje in je huis.


6 - Droogbloemen & papier

Combineer je droogbloemen met papier; dan kun je écht alle kanten op. Droogbloemen zijn gemakkelijk op papier te plakken en zo kun je er dus gemakkelijk kaarten, boekenleggers en andere kunstwerken mee versieren. Ook leuk voor kinderen!


7 - Kerstballen

En als laatste een creatief idee voor kerst: droogbloemen in kerstballen. Maak hiervoor gebruik van glazen of kunststof kerstballen en stop hier heel voorzichtig de kleine takjes en bloemen in. Jouw kerstboom heeft er nog nooit zo gezellig uit gezien!

Er is genoeg creatiefs te doen met droogbloemen. Ga je toch liever voor een old fashioned droogboeket? We hebben ons assortiment aangevuld met prachtige droogboeketten in verschillende soorten en maten. Met zorg samengesteld zodat jij er direct van kunt genieten. Je vindt altijd wel iets dat past bij jouw interieur.