Dé 8 kamerplantentrends van dit moment

Dé 8 kamerplantentrends van dit moment

Groen Interieurtrends |

Sinds een aantal jaar is groen niet meer weg te denken uit het interieur. En dat vinden wij niet meer dan terecht! Groen is namelijk niet alleen mooi en hartstikke hip. Planten maken je ook nog eens gelukkig. Ontdek nu de 8 trends die niet mogen ontbreken in jouw interieur!

Trend 1 - Bladeren met print

kamerplanten met bladtekening

Bijzondere kamerplanten met bladtekening zijn helemaal hip. Hoe excentrieker, hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan de mooie witgestreepte bladeren van de Calathea of de gezellige stippen van de Begonia. De Dieffenbachia is ook echt een blikvanger. Spikkels, licht- en donkergroen, wit, crème: en dat allemaal op één blad.

Tip! Om het je makkelijk te maken hebben wij setjes voor je gemaakt. Zo ben je in één keer klaar.

Trend 2 - Grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn perfecte eyecatchers voor in je woonkamer, kantoor of slaapkamer. Ze geven direct sfeer en maken je interieur echt af. En als je je interieur groener wilt maken, dan kun je het beter maar meteen goed doen, toch? Het maakt eigenlijk niet heel veel uit hoe je je huis hebt ingericht, er is altijd wel een grote kamerplant die past. Denk bijvoorbeeld aan de imposante Strelitzia, de stoere Dracaena of de romantische Areca palm.

Grote kamerplanten

Tip! Een grote kamerplant maakt al snel indruk, maar in combinatie met andere kamerplanten creëer je al snel een hippe urban jungle. 

Trend 3 - Hangplanten

Hangplanten

Met hangplanten geef je snel een retro-sfeertje aan jouw woonkamer, maar ze doen het ook goed als je een urban jungle wil creëren. Je hangt ze makkelijk aan het plafond, een balk of de trap. Ze zijn ideaal voor kleine ruimtes waar weinig plek is voor groen.

Tip! Op zoek naar andere creatieve manieren om kleine ruimtes groen te maken? Je leest het hier. 

Trend 4 - Droogbloemen

De duurzaamheidstrend zet zich voort. We vinden allemaal dat het duurzamer kan en moet. Dit is ook één van de redenen dat droogbloemen weer helemaal terug van weggeweest zijn. Je kunt van een droogboeket namelijk extra lang genieten en dat maakt een bos droogbloemen natuurlijk hartstikke duurzaam.  

Droogbloemen

Wist je dat... onze droogbloemen door onze leverancier worden gedroogd met industriële restwarmte? Dit maakt de boeketten nog duurzamer. 

Trend 5 - Luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten

We leven graag zo gezond mogelijk. Hierbij past ook zeker een gezonde leefomgeving. Luchtzuiverende planten verbeteren het leefklimaat in huis. Deze groene wonders nemen schadelijke stoffen op en geven schone zuurstof af. Ze helpen ook nog eens de luchtvochtigheid in huis op peil houden. Hierdoor zijn deze planten op lange termijn goed voor je gezondheid en concentratie. De luchtzuiverende toppers zijn toch wel de Spathiphyllum (lepelplant), Nephrolepis (krulvaren) en Hedera (klimop).

Tip! Fan van grote planten? De Areca palm en de Monstera zijn ook goede luchtzuiveraars.  

Trend 6 - Hydroponie: kamerplanten op water

Heb je graag het hipste van het hipste bij je thuis staan? Dan zijn kamerplanten op water - ook wel hydroponie genoemd - echt wat voor jou. De echte plantenliefhebber kan zijn hart ophalen want bij hydroponie zie je niet alleen de ontwikkeling van de bladeren of bloemen, maar je ziet ook de wortels. Het is prachtig om te zien hoe de wortels zich ontwikkelen. De Clusia, de Ctenanthe, de Syngonium en de Monstera zijn kamerplanten die je veel op water ziet.

Planten op water

Tip! Voor extra gezelligheid in huis, shop je hydroponie met lichtjes. Zo kun je     de wortels ook goed zien wanneer het donker is!

Trend 7 - Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten

Het mag allemaal weer bont en over de top. Bloeiende kamerplanten passen goed in deze trend en kunnen je helpen om nog wat meer kleur toe te voegen aan je interieur. Deze kamerplanten bloeien voor langere tijd, je kunt dus extra lang genieten van verse bloemen in huis. Denk aan de Bromelia of de Amaryllis.  De Anthurium bloeit zelfs het hele jaar door.  

Tip! Benieuwd hoe je de Anthurium en de Bromelia nog meer kunt stylen? Lees dan deze blog.  

Trend 8 - Opvallende potten en manden

De kamerplantentrend stopt niet bij de plant. De pot is net zo belangrijk. Manden van bamboe of rotan en dan het liefst zo duurzaam mogelijk. Kleurrijke potten zijn nu ook zeker een must voor jouw kamerplant. En hierbij geldt: hoe opvallender, hoe beter.

Planten in potten

Tip! Bekijk onze plant-pot combi's als je graag een complete set shopt. We hebben ze in allerlei kleuren en maten. En we bezorgen ze ook nog eens bij je thuis. Makkelijker kan niet.