Bloembollen met hoge kwaliteit: waar let je op?

Bloembollen met hoge kwaliteit: waar let je op?

Bloembollen |

Het is weer tijd om naar buiten te gaan om bloembollen te planten. Het blijft bijzonder wat voor effect een bloembol kan geven aan jouw tuin, balkon of terras. En wist je dat er een groot verschil zit in de kwaliteit van bloembollen? Wij vertellen je waar je op moet letten, zodat jij optimaal van de uitgekomen bloemen kunt gaan genieten.

De grote van de bol/knol

De grote van de bol of knol zegt veel over de kwaliteit van de bloem die er uit komt. Een grotere bloembol geeft namelijk ook een grotere bloem. Voor sommige bloemsoorten betekent het ook dat een grotere bol/knol meer bloemen geeft. Zo geeft een grote gladiolen knol over het algemeen meer bloemen aan de steel dan een klein knol. Andere voordelen zijn dat deze bollen/knollen vaak sterkere bloemen geven. Deze bloemen zullen langer en mooier bloeien. Te kleine bollen zullen minder goed bloeien of misschien zelfs helemaal niet bloeien

Daarom verkopen wij bij Bakker.com alleen de grootste maat bloembollen. Op de afbeelding zie je het verschil tussen de bolmaten en de kwaliteit bloemen.

Kwaliteitskeurmerk

Daarnaast hanteren we bij Bakker.com ook de richtlijnen een keurmerk. De kwaliteit van bloembollen kan namelijk pas echt gegarandeerd worden als de bloembollen door een externe partij getest worden. Allereerst is de gezondheid van de bollen belangrijk. De Bloembollenkeuringsdienst (BKD) en de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) testen bij de telers of de bollen geen virussen bevatten en wel soortecht zijn. Er worden meerdere testen gedaan om tot een klassering te komen. Hierbij worden strenge richtlijnen gebruikt. Dit zijn verplichte onderzoeken voordat een teler mag toetreden tot de bloembollen markt. Hierdoor weet je dat bloembollen die worden verkocht door geregistreerde bedrijven altijd een bepaalde kwaliteit hebben.

Bij Bakker.com gaan wij verder dan de verplichte onderzoeken van de keuringsdienst. Bakker.com is lid van de Stichting Kwaliteitskeurmerk Holland Selection. Onze bloembollen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van Holland Selection en horen daarmee bij de beste bloembollen van Nederland. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de bollen van een goede kwaliteit zijn en zeker zullen bloeien. Bakker.com biedt een 100% groei- en bloeigarantie.

Wil jij onze bloembollen ontdekken? Bekijk dan snel ons bloembollen assortiment.