Tuinieren 2.0: combineren van vaste planten en zomerbollen

Tuinieren 2.0: combineren van vaste planten en zomerbollen

Bloembollen |

Heb jij al een idee wat je wil gaan planten in het voorjaar? In ons artikel “Bloembollen planten in de lente = bloemenzee in de zomer!” vertelden we alle ins en outs die je moet weten over zomerbollen. Maar wist je dat je zomerbollen ook heel goed kan mixen? Mix bijvoorbeeld bollen onderling, mix bollen en knollen of mix bollen met vaste planten? Wij geven je een aantal voorbeelden.

Waar kun je wat het beste plaatsen?

Voordat bloembollen en vaste planten de grond in gaan, is het belangrijk dat je een goede indeling maakt voor jouw tuin of border. Zomerbollen hebben namelijk veel zon nodig om goed te groeien, houd hier dus rekening mee met het planten. Daarnaast wil je natuurlijk de juiste mate van hoogteverschil. Zet daarom de planten en bloemen die groter worden wat meer naar achter en de kleinere verder naar voren. Zo krijgt je een mooi hoogte effect in de border en kan je van alle planten en bloemen genieten. Weet je niet precies hoe groot de bloemen worden vanuit de bloembollen? Bekijk de verpakkingen, daar staat het namelijk precies op.
Houd rekening met afstand. Bloembollen schieten pas later uit de grond en planten groeien natuurlijk. Houd er dus rekening mee dat ze elkaar niet te veel in de weg gaan zitten.

Mix & Match

Heb jij een lievelingsbloem die je het liefst wilt zien zodra je een stap naar buiten doet? Of wil jij liever verschillende soorten bloemen en planten die jouw buitenverblijf helemaal opfleuren? Wij geven je alvast wat ideeën hoe je op een creatieve manier kunt combineren:

  • Onze ‘Hello Summer!’ bloembollen zijn perfect als je jouw tuin één specifieke kleur wil meegeven. In elk pakket zitten vier verschillende soorten bloembollen. Zo kan jij genieten van jouw lievelingskleur, maar heb je wel een divers scala aan bloemen in de tuin. Deze pakketten zijn perfect voor een border. Je kunt namelijk zo’n 2 vierkante meter beplanten met een ‘Hello Summer!’ pakket.
  • Wil jij graag vlinders en bijen in de tuin? Dan zijn onze vlinderpakketten perfect voor jouw! Neem ons ‘Butterfly’ Mix pakket. In dit pakket zit een mix van Liatris-, Gladiolus- en Sparaxisknollen. Deze bloemen trekken vaak vlinders en bijen. Zo heb jij een bio tuin met ook nog eens allemaal verschillende kleuren bloemen. Dit pakket is ongeveer goed voor 3 vierkante meter.
  • Vaste planten mixen met bloembollen is een uitstekend idee! Zo combineer je de kleuren van de bloemen met het dominantere groen van de vaste planten. Een idee van ons: mix de Agapanthus & Verbena.

Vaste planten: de basis van jouw buiten

Vaste planten zijn planten die elk jaar weer terug in bloei komen. Deze laat je dus in de tuin staan, ook al sterven er bloemen, bladeren of takken af. Hoe dan ook komt de plant in het voorjaar weer tot zijn recht. Sommige planten moeten in het najaar gesnoeid worden, anderen weer vlak voor het voorjaar.

Daarnaast zijn er ook vaste planten in bare rooted vorm beschikbaar. Dit betekent dat je de plant in wortel vorm krijgt. De plant heeft dan al een jaar gebloeid en in rust vorm geoogst. Hierdoor zijn de wortels extra sterk en bloeien deze planten gelijk de eerste zomer nadat je ze in de tuin hebt gezet. Bij Bakker.com hebben we een uitgebreid assortiment bare rooted planten.

Ben jij op zoek naar vaste planten voor in jouw tuin? Bekijk dan zeker de volgende toppers:

  • Pioenrozen zijn geliefd bij alle tuinfanaten. Rood, rozen, paars en wit, mix ze allemaal door elkaar om van jouw tuin één groot feest te maken. Onze pioenen zijn ook nog eens extra groot, waardoor jij er extra plezier van kan hebben.
  • De Afrikaanse lelie of Agapanthus geeft jouw tuin, terras of balkon een Afrikaans tintje. Onze blauwwitte mix is bijvoorbeeld perfect voor in een mooie sierpot. De Afrikaanse lelie bloeit van juli tot en met september, is winterhard en komt ieder jaar weer terug.
  • Met de Fragaria ‘Lambada’, een van onze aardbeienplanten, kweek je zelf je eigen aardbeien. De aardbeien van de ‘Lambada’ staan bekend om hun zoete smaak. De plant is geschikt voor in de tuin maar kan ook op pot voor op je balkon of terras. Aan het eind van de bloeiperiode in mei en juni kan je de aardbeien plukken en genieten van hun heerlijke smaak.

Zo hebben we nog meer vaste planten op onze website, die je eenvoudig online kunt bestellen en wij ze bij jou thuis bezorgen. Bekijk ons ruime assortiment op onze website.