Deze 5 planten zijn perfect voor in jouw badkamer

Deze 5 planten zijn perfect voor in jouw badkamer

Kamerplanten |

Groen maakt ons allemaal gelukkig. Daarom kan wat ons betreft elke kamer in huis wel omgetoverd worden tot een groen paradijs. Ja, zelfs de badkamer!  

Vooral tropische planten voelen zich thuis in de badkamer. Je kunt dan ook het beste kiezen voor kamerplanten die houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. We hebben een mooie selectie voor je gemaakt. Want het is natuurlijk wel zo gemakkelijk als je precies weet welke plant er floreert in jouw badkamer.  

Let op: het is wel belangrijk dat er daglicht in je badkamer naar binnenkomt. Helaas kan geen enkele plant zonder licht. Heb je een badkamer zonder daglicht? Maak je geen zorgen: kunstplanten geven jouw badkamer ook een groene vibe en zijn bijna niet te onderscheiden van echt. 

1 - Monstera 'Monkey Leaf' 

De Monstera staat met stip op nummer 1, want wij zijn fan van deze hangplant met grote opvallende bladeren met prachtige gaten. Als bonus zuivert de plant ook de lucht. En dat is helemaal geen overbodige luxe in een badkamer. De Monstera heeft een hoge luchtvochtigheid nodig en is een echte schaduwplant. 

2 - Vogelnestvaren Asplenium  

Op zoek naar een eyecatcher voor in je badkamer? Dan is de vogelnest varen misschien wat voor jou. De glanzende groene bladeren van deze beauty zijn opvallend mooi gekruld. De vogelnestvaren staat graag in de (half)schaduw en houdt niet van de directe zon! Ook deze plant houdt van vochtige lucht.  

3 - Drakenboom Dracaena 

Drakenboom Dracaena 

De Dracaena is een mooie, luchtzuiverende plant uit de regenwouden in Afrika die het super doet in grote badkamers. De Dracaena heeft vaak meerdere stammen met sterke, stoere sprieten. Het maakt je badkamer meteen helemaal exotisch. De drakenboom houdt wel van licht, maar niet van de felle middagzon.  

4 - Klimop Hedera 'Pittsburgh'  

Deze klimop met puntige bladeren kan klimmen, hangen en zuivert ook nog eens de lucht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Daar houden we van. Deze hangplant doet het goed in donkere hoekjes, plaats de plant dus niet in de zon. Voor de Hedera geldt: hoe egaler de kleur van het blad, hoe minder licht de plant nodig heeft.  

Klimop Hedera

5 - Vrouwentong Sansevieria  

Vrouwentong Sansevieria

Makkelijk en opvallend. Dat zijn twee woorden die deze kamerplant goed omschrijven. Want deze opvallende plant stelt maar weinig eisen. De plant komt uit de droge gebieden van Afrika en is dus wel wat gewend. Zet de plant op een licht plekje net uit de zon, dan blijven de bladeren het groenst.  

It’s all in the mix!

Moeite met kiezen en combineren? We zouden onszelf niet zijn als we het niet extra gemakkelijk voor je zouden maken. Onze badkamerplantenmix zorgt voor 3 keer zoveel gezelligheid in jouw badkamer. Inclusief pot, gemakkelijk bij je thuisbezorgd. 

  • 1x Nephrolepis cordifolia 'Duffii' 
  • 1x Monstera minima 
  • 1x Asplenium nidus 'Crispy wave' 
  • 3x Capi sierpotten zwart 
Badkamerplantenmix