Liefdevol groen voor een leven vol geluk

Liefdevol groen voor een leven vol geluk

Kamerplanten |

We vieren niet alleen de liefde voor elkaar maar ook die voor onze planten. Wist je dat veel planten op een subtiele manier ook hun waardering teruggeven? Sommige planten laten altijd al op een subtiele manier hun affectie voor ons zien. Dit doen ze bijvoorbeeld via de vormen van hun blad of bloemen. De volgende liefdevolle planten zijn perfect als Valentijnsdag aankleding.

1. Een leven vol liefde met rozen

Vandaag is rood, de kleur van de liefde en de kleur van 100 rode rozen! Wanneer je aan liefde denkt, denk je natuurlijk als eerste aan rozen. Is de roos ook jouw favoriete bloem? Denk dan aan een rozenstruik in de tuin voor een langdurig genot. Maanden lang een tuin vol vuurrode bloemen, dat is toch beter dan een bosje bloemen?

2. De mooie Monstera

De Monstera lacht je elke dag toe. De gaten in de bladeren en de springerige stengels maken de plant heel vrolijk. Daarnaast geeft de plant je een teken van liefde. De plant maakt snel nieuwe bladeren aan. Het ultieme succes moment voor elke plantouder! Met deze nieuwe bladeren groeit de Monstera snel tot grote hoogtes. En heb je wel eens goed gekeken naar de bladeren van de Monstera? Dit zijn net groene hartjes. Via de bladeren laat de Monstera dus zien hoeveel hij jou waardeert.

3. Een groot hart voor het gebroken hartje

Het gebroken hartje is misschien wel dé liefdesplant. Deze tuinplant staat namelijk bekend om zijn roze hartvormige bloemen. Tussen april en juni kan je zijn volledige overgave voelen. De plant bloeit namelijk prachtig in deze periode. De kleuren laten je helemaal warm voelen van binnen.

4. De grote liefde van de Philodendron

Deze plant lijkt wel een grote zuil van allerlei kleine hartjes. De Philodendron Scandens is een echte oerwoud plant die veel liefde nodig heeft. Geef de plant daarom genoeg water en houdt de lucht goed vochtig. De Philodendron zal je belonen met vele glanzend groene hartvormige bladeren. Zo krijg je de liefde ook weer terug.

5. Vergeet-me-nietje op Valentijnsdag

Het vergeet-me-nietje is de ultieme liefdes bloem. Het staat voor trouw en eeuwige liefde. In mei en juni verblijdt deze vaste plant je met pastel kleurige bloemen. De lieflijke blauwe of roze bloemetjes maken iedereen vrolijk.

Wil jij iets speciaals doen voor een persoon waar jij veel om geeft? Denk er dan eens aan om groen cadeau te doen. Het straalt niet alleen liefde en waardering uit, het zorgt ook voor veel geluk bij de ontvanger. Bekijk ons ruime assortiment kamerplanten en tuinplanten voor het perfecte cadeau.