Een boeket uit jouw eigen pluktuin

Een boeket uit jouw eigen pluktuin

Tuinplanten |

De droom van elke bloemenliefhebber!

Zelf geplukte bloemen geven veel kleur en een heerlijke bloemengeur in huis. Het allermooiste boeket kan met de juiste tuinplanten gewoon uit eigen tuin geplukt worden. Elke tuin, balkon of terras is geschikt om te veranderen in een pluk. Het belangrijkste is dat je een plek vind met veel zon.

Mix kleur, geur en bloei

Bloemen en bloeiende planten houden over het algemeen van veel zonlicht. Kies dus een plek in de volle zon uit voor jouw plukbloemen. Ga jij voor een plukborder, plukbloempot, of een gehele pluktuin? Alles is mogelijk. Zorg bij het selecteren van de tuinplanten voor een kleurrijke mix van bloembollen, eenjarige planten en vaste planten met verschillende bloeitijden. Op deze manier zijn er in de

pluktuin vanaf het begin van de lente tot in de herfst bloemen te oogsten. Geschikte bloembollen voor een plukboeket zijn dahlia’s, lelies, alliums en tulpen. Mix deze met bloeiende vaste planten als pioenrozen, ridderspoor of echinacea.

Ga aan de slag

Het aanleggen van een pluktuin of plukborder is vrij gemakkelijk. Heb jij een mooie plek en de juiste bloemen gevonden? Dan kan je aan de slag.

Stap 1: Bereid de tuin of border voor door onkruid weg te halen, de aarde los te ploegen en mix het met verse potgrond.
Stap 2: Plant de bollen en planten op het juiste moment. Voorjaarsbloeiers worden in het najaar geplant, terwijl je zomerbloeiers in de lente plant. Houd daarnaast rekening met de plantafstand tussen de verschillende planten en bollen.
Stap 3: Snoei de planten terug als ze ongeveer 8 cm hoog zijn. Zo worden de planten voller in de zomer.
Stap 4: Ga lekker de tuin in en maak jou eigen plukboeket

Geniet van jouw mooie pluk tuin!

Daar plukken we de… bloemen van!

Pluk, om de bloei zo lang en mooi mogelijk te houden, iedere dag een paar verse bloemen uit de pluktuin. Het liefst pluk je de bloem ’s morgensvroeg. Met het plukken van de bloemen wordt bij veel planten ook nog eens de herbloei bevorderd. Een win, win situatie dus. De truc is om, én een mooie tuin vol bloemen te hebben, én een mooi boeket in de vaas. Pluk dus niet in een keer de hele tuin leeg. Snijd de zelf geplukte bloemen schuin af en zet ze direct in een vaas met lauwwarm water met een beetje snijbloemenvoedsel voor een kleurrijk spektakel in huis.

Een compleet boeket

Bloemen zijn de hoofdact van een boeket, maar groen mag zeker niet ontbreken. Ook het groen haal je natuurlijk uit eigen tuin. Heesters en bomen hebben mooie bladeren die perfect in een boeket passen. Daarnaast worden grassen steeds populairder voor binnen. Snij of knip deze met schoon tuingereedschap af en zet ze gelijk in de vaas. Geniet zo’n 2 weken van jouw snijboeket uit eigen tuin. Heb jij interesse in een eigen pluktuin? Bekijk dan ons assortiment bloembollen en vaste planten.