De nieuwste trend voor binnen en buiten: pastelkleurige planten

De nieuwste trend voor binnen en buiten: pastelkleurige planten

Tuinplanten |

Dé nieuwste trend van 2021: planten met pastelkleuren. Zowel binnen als buiten doen deze planten het erg goed. De zachte kleuren stralen vrolijkheid uit zonder dat het schreeuwerig wordt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden: van bloeiende vaste planten met pastelbloemen in witte potten, tot kamerplanten met pastelkleuren in de bladeren. Laat je inspireren door een aantal voorbeelden voor binnen en buiten.

Heldere pastelbloemen voor elk buiten

Pastelkleuren buiten laten de zon nog meer schijnen. Je kan het overal in verwerken: in je tuinmeubels, bloempotten en zelfs … in je planten! Of je nou een tuin, (dak)terras of balkon hebt, wij hebben dé planten voor de pasteltrend. In een pasteltuin mogen bloembollen niet ontbreken. Plant de hele border vol met gladiolen in allerlei kleuren. De zachte kleuren van de bloemen geven jouw tuin een zachtaardig en rustgevend karakter. Heerlijk om even in bij te komen na een drukke dag. Ook op tafel of in een balkonbak staan pastel begonia’s fantastisch. De bloem van de begonia kun je combineren met rustige basiskleuren met felle details. Wil je speciale bloembollen voor in sierlijke witte bloempotten? Kies dan onze wonderschone Lelie Lilium ‘Levi’. Deze roze met witte bloembol bloeit de hele zomer door.

Je geeft je gazon of terrastegels gemakkelijk een extra kleurtje door er bodembedekkers tussen te planten. Denk hierbij aan de blauwe Campanula of de roze Phlox. Deze bloeiende bodembedekkers zijn zo sterk dat je er gewoon op kan lopen. Het is net alsof je over wolken loopt. Deze planten brengen je letterlijk en figuurlijk in de zevende hemel.

Op het (dak)terras en balkon kun je houten, stenen en marmeren potten combineren met de echt smaakmakers binnen de tuinplanten: rozen en hortensia’s. De roze en blauwe pastelkleuren van de Hortensia’s zorgen voor het echte zomergevoel. Deze klassiekers mogen niet ontbreken in de tuin, op het terras of balkon. Het fijne is dat je, doormiddel van de juiste voeding en grondsoort, zelf de kleur kan bepalen. Ga jij liever voor blauw of roze? Rozen geven nog iets meer pit aan jouw terras of balkon. De bloem van de liefde kleurt goed bij een zomerse zonsondergang. Plant de hortensia’s en rozen in pot zodat ze op een centrale plek kunnen komen te staan. Kies je voor een witte bloempot om de bloemen te accentueren of ga je voor nog meer pastel met onze keramieken potten?

Het hele jaar door een zomers feestje in huis

Met pastelkleurige bloemen en planten halen we ook het de zon naar binnen. Deze planten zorgen voor een lach op ieders gezicht. Kamerplanten met bladtekening en gekleurde bladeren zijn kleine kunstwerkjes in huis. De roze Caladium en de roze/groene Syngonium brengen het huis in een pastelsfeer. Natuurlijk mogen de pastelkleurige bloemen niet ontbreken. Denk hierbij aan de Fragipani. De perfecte combinatie van groene bladeren met kleine roze bloemetjes brengen wat subtieler kleur voor een rustiger interieur. Ga jij meer voor een Oosterse zen stijl? Dan raden we aan om elke kamer in huis te voorzien van een orchidee, de koning van het pastel. Orchideeën komen in allerlei soorten, maten en kleuren.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook een pastel huiskamer? Bekijk dan nu ons uitgebreide assortiment kamerplanten.